Τηλέφωνο Παραγγελιών: 2310414022

Κατηγορίες προϊόντων Επιβραβεύουμε την εμπιστοσύνη σας

28 May 2016
Tag Clouds

Αστακός στη σχάρα

Για να γευτείτε ένα πραγματικά νόστιμο και ζουμερό αστακό έχει μεγάλη σημασία η τεχνική που θα ακολουθήσετε για να τον ψήσετε σωστά.

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για να ψήσετε την ουρά του αστακού στη σχάρα. Η συμβουλή που δίνουμε για μια εύκολη και αποτελεσματική διαδικασία είναι η παρακάτω:

Κόψτε το περίβλημα της ουράς του αστακού με ένα ψαλίδι κουζίνας, αλλά προσέξτε μην την ξεπεράσετε. Με ένα μαχαίρι κάντε μια τομή στο μέσο του κρέατος ως το κέλυφος με προσοχή να μην το κόψετε τελείως και χωριστεί σε δύο μέρη (δείτε την παρακάτω εικόνα).

Πως κάνετε την τομή στον αστακό

Ανοίξτε στη συνέχεια τον αστακό σαν ένα βιβλίο, η μαλακή μεμβράνη και το κέλυφος θα κρατήσουν τον αστακό ανέπαφο.

Προθερμάνετε τη ψησταριά σας για ψήσιμο σε άμεση θερμότητα (γύρω στους 200⁰C).

Τοποθετείστε τον αστακό στην σχάρα, αλείψτε με ένα πινέλο σιλικόνης ελαιόλαδο και πασπαλίστε καλά με αλάτι και πιπέρι.

Ψήστε, με κλειστό καπάκι, με τη πλευρά της σάρκας προς τα κάτω για περίπου 5-7 λεπτά, στη συνέχεια αναστρέψτε τον αστακό. Ψήστε, κλείνοντας επίσης το καπάκι,  με την πλευρά της σάρκας προς τα επάνω για περίπου 4-5 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο είναι ωραία ιδέα να αλείψετε  το κρέας του αστακού με ένα αρωματικό φυτικό βούτυρο και ολοκληρώστε έχοντας τη σάρκα προς τα πάνω και τον αστακό σε άμεση θερμότητα (δείτε τη παρακάτω εικόνα).

Αλείψτε με φυτικό λάδι τον αστακό

Ο αστακός είναι έτοιμος όταν η εσωτερική θερμοκρασία του, ελέγχεται με θερμόμετρο, φτάσει τους 58⁰C.

 


Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω video

Πηγή: Weber

Δωροεπιταγές με αγορά ψησταριάς WEBER | BROIL KING

 

Το εξειδικευμένο κατάστημά Τιμολέων BBQ Store επιβραβεύοντας την επιστοσύνη σας,

σας προσφέρει ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ αξίας έως 150€ .

Επιλέγοντας να αγοράσετε ΨΗΣΤΑΡΙΑ αερίου | κάρβουνου | ηλεκτρική των κορυφαίων εταιριών

WEBER   |   BROIL KING

 

κερδίζετε άμεσα ΔΩΡΩΕΠΙΤΑΓΗ για αγορά αξεσουάρ BBQ

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα Δωροεπιταγών

   PLATINUM | ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 30€: με αγορές BARBECUE αξίας 200€-400€
   SILVER | ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 50€: με αγορές BARBECUE αξίας 401€-900€
   GOLD | ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 100€: με αγορές BARBECUE αξίας 901€-1500€
   ADVANCED | ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 150€: με αγορές BARBECUE αξίας άνω των 1501€

 

Τηγάνια AMT Gastroguss

 

"The World's Best Pan"

Εξαιρετικά υψηλής ποιότητας σκεύη από χυτό αλουμίνιο, από το σχεδιασμό έως το τελικό προϊόν. Η άριστη ποιότητα των προϊόντων Gastroguss έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές από ανεξάρτητες αρχές και πολυάριθμα βραβεία.

 

Τηγάνι-γκριλιέρα Gastroguss 

 

Χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας

  1.  Χυτό αλουμίνιο βαρέως τύπου
  2. Στρώμα οξειδίου του τιτανίου – τόσο σκληρό όσο το διαμάντι
  3. Στρώμα αντιδιαβρωτικής προστασίας
  4. Ενισχυμένη επικάλυψη για μακροχρόνια αντοχή στην τριβή
  5. Αντικολλητική επίστρωση Lotan με αντιβακτηριδιακή δράση

 

·         Λόγω της μοναδικής διαδικασίας χύτευσης, επιτυγχάνουμε μια δομή χωρίς πόρους, για ενεργειακά αποδοτικό μαγείρεμα.

·         25 χρόνια εγγύηση. Βάση που δεν παραμορφώνεται.

·         Εξαιρετικά δυνατό και ανθεκτικό

·         Κατάλληλο για πλυντήριο πιάτων

Μπουτάκια κοτόπουλου με μπέικον, αβοκάντο και σάλτσα ντομάτας

Μπουτάκια κοτόπουλου με μπέικον, αβοκάντο και σάλτσα ντομάτας

Σερβίρει: 4 μερίδες // Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30 λεπτά // Χρόνος ψησίματος: 20-30 λεπτά // Μέθοδος ψησίματος: Έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά (περίπου 180 ⁰C) Απαραίτητο αξεσουάρ: Στήριγμα για μπούτια κοτόπουλου

Υλικά

  • 8-12 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 πακέτο καλό μπέικον
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
  • 2 κουταλιές τσίλι σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι γλυκά ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ

Εκτέλεση

Αφαιρέστε την πέτσα από το κοτόπουλο. Βάλτε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μεσαίο μπολ ή μια μαγειρική σακούλα. Περιχύστε τα μπουτάκια με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, τη καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε αρκετά. Ανοίξτε το πακέτο μπέικον και τυλίξτε μια φέτα μπέικον γύρω από κάθε μπουτάκι και αν είναι απαραίτητο πιάστε το με μια οδοντογλυφίδα μέσα από το λίπος ή τυλίξτε την σφιχτά. Κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει τυλιγμένο.

Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου για έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά. Ψήστε το κοτόπουλο γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να μαγειρευτεί και να ροδίσει, περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο όταν η εσωτερική θερμοκρασία δείξει 74⁰C ή μέχρι το κρέας δεν είναι πλέον ροζ κοντά στο κόκκαλο.

Σάλτσα

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και βάλτε τα σε ένα μπολ. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κύβους το αβοκάντο, κόβετε το κρεμμύδι, αλέστε το κόλιαντρο και απαλά ανακατέψτε όλα τα λαχανικά. Περιχύστε με φρέσκο χυμό λάιμ και ανακατέψτε ξανά. Σερβίρετε τη σάλτσα ως συνοδευτικό με τα ζεστά μπουτάκια κοτόπουλου.

 

Πηγή: Broil King

Cheeseburger με μπέικον, μπλε τυρί και λαχανοσαλάτα

Cheeseburger με μπέικον, μπλε τυρί και λαχανοσαλάτα

Σερβίρει: 4 burger // Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 20 λεπτά // Χρόνος ψησίματος: 8-10 λεπτά // Μέθοδος ψησίματος: Άμεσο ψήσιμο σε μέτρια-δυνατή φωτιά

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι τριμμένο μπλε τυρί
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένη λαχανοσαλάτα
  • 4 φέτες μπέικον
  • 700gr μοσχαρίσιο κιμά (80% άπαχο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 4 λεπτές φέτες τυρί cheddar
  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • 4 πολύ λεπτές φέτες κόκκινο κρεμμύδι

Οδηγίες

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το μπλε τυρί, μαγιονέζα, ξίδι, και ½ κουταλάκι πιπέρι για να γίνει το dressing. Προσθέστε τη λαχανοσαλάτα και ανακατέψτε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο προς χρήση.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίζετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά. Στραγγίστε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.

Ανακατεύουμε τον κιμά με το αλάτι και το πιπέρι (¾ κουταλάκι του γλυκού) και στη συνέχεια πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια ίσου μεγέθους. Με τον αντίχειρα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάνετε μια ρηχή εσοχή στο κέντρο του κάθε μπιφτεκιού για να αποτρέψετε το φούσκωμα κατά το ψήσιμο. Καταψύξτε τα μπιφτέκια μέχρι να είναι έτοιμα για ψήσιμο.

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία (200 °C έως 250 °C). Ψήστε τα μπιφτέκια πάνω από άμεση μέτρια προς δυνατή φωτιά, 8 έως 10 λεπτά, με το καπάκι κλειστό, γυρίζοντας μία φορά. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας στιγμής του χρόνου ψησίματος, τοποθετείστε τη φέτα cheddar πάνω σε κάθε μπιφτέκι και ψήστε τα ψωμάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στη σχάρα.

Ολοκληρώστε τα burger, τοποθετώντας πάνω από το μπιφτέκι μία λωρίδα μπέικον, μια λεπτή φέτα κόκκινο κρεμμύδι και τη λαχανοσαλάτα. Σερβίρετε ζεστό.

 

Πηγή: Weber

Η ιστορία του Stubb's

Η ιστορία του Stubb's

Ένας ήρωας του Δυτικού Τέξας με μέγεθος χεριών όσο ένα μοσχαρίσιο στήθος, ο CB Stubblefield, γνωστός απλά ως Stubb’s, δεν έκανε απλώς μπάρμπεκιου, έκανε φίλους. Το πλατύ χαμόγελό του, σήμα κατατεθέν, έβαζε στο κλίμα της στιγμής οποιονδήποτε, είτε τραγουδούσε τραγούδια blues είτε απολαμβάνοντας την καπνιστή μοσχαρίσια μπριζόλα του με λαχανοσαλάτα και φασόλια.

Ο Stubb είχε την ευκαιρία να μαγειρέψει για πολύ κόσμο πρώτη φορά ως λοχίας στον Αμερικάνικο στρατό, μετατρέποντας την χαώδη αίθουσα των μαγειρείων στην πρώτη ενσάρκωση του εστιατορίου του Stubbs Bar-B-Q. Μετά την περιοδεία του ως στρατιώτης στην Κορέα, ο Stubb μετακόμισε στο Lubbock του Τέξας το 1968 όπου και δημιούργησε το θρυλικό Stubbs Bar-B-Q. Το μαγαζί στεγαζόταν σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο, στο οποίο υπήρχε διάθεση, αλλά χωρούσε μόνο 75 θαμώνες. Σύντομα τα σπέσιαλ πιάτα ‘Blue Plate’ του Stubb’s απέκτησαν αρκετούς φανατικούς. Σύντομα, ανερχόμενοι αλλά και ήδη γνωστοί μουσικοί όπως ο Joe Ely και ο Tom T. έπαιζαν μουσική στο μαγαζί. Διατηρώντας σταθερή την ποιότητα στην μαγειρική του, το μικρό εστιατόριο απέκτησε μεγάλη φήμη σε όλη την χώρα και έγινε ένα μαγαζί με καλή μουσική και καλό μπάρμπεκιου που όλοι έπρεπε να επισκεφτούν. Στα μέσα της δεκαετίας του 80 ο Stubb μετακίνησε το εστιατόριο του στο Ώστιν του Τέξας. Πολλοί από τους μουσικούς που είχαν παίξει μουσική στο αρχικό μαγαζί πέρασαν για να δουν και να παίξουν στο καινούργιο, μάλιστα μερικοί από αυτούς είχαν αποκτήσει μεγάλη φήμη. Όλοι, από προέδρους μέχρι και μεγάλες διασημότητες πέρασαν από το μαγαζί του Stubb για να νιώσουν την αγάπη και την ευτυχία που ένιωθε κάποιος μέσα στο μαγαζί.

Λίγο καιρό αργότερα, μετά την προτροπή φίλων και γνωστών θαμώνων του καταστήματος, ο Stubb ξεκίνησε να εμφιαλώνει την σάλτσα του στο σπίτι των Joe και Sharon Ely. Τις σάλτσες τις έβαζε σε μπουκαλάκια μαρμελάδας και μπουκάλια ουίσκι τα οποία έκλεινε με πιπεριές jalapeno. Ο Joe πήρε μερικά μπουκαλάκια μαζί του σε μια από τις παραστάσεις που έκανε στο Late Night μαζί με τον David Letterman και τα μοίρασε στο προσωπικό και στον διοργανωτή. Η φήμη για τις σάλτσες Stubb εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και έτσι ο ίδιος ο Stubb ήταν καλεσμένος σε μια από τις παραστάσεις. Όταν ο Letterman τον ρώτησε τι έκανε την σάλτσα του τόσο καλή, o Stubb έδωσε την περίφημη απάντηση, "Η αγάπη και η ευτυχία." Σήμερα η κληρονομιά του Stubb ζει σε σάλτσες, μαρινάδες και μπαχαρικά συνεχίζοντας να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά σε όλο τον κόσμο. Όπως είχε πει και ο Stubb, “Κύριες και κύριοι, είμαι ένας μάγειρας.”

Όλα τα προϊόντα STUBB’S

Συμβουλές και χρήσιμες υποδείξεις για το ψήσιμο σε ψησταριές αερίου WEBER & BROIL KING

 Συμβουλές και χρήσιμες υποδείξεις για το ψήσιμο σε ψησταριά αερίου

• Προθερμαίνετε πάντα τη ψηστιέρα πριν από το μαγείρεμα. Θέστε τον (τους) καυστήρα (ες) στη δυνατή φωτιά και κλείστε το καπάκι. Προθερμάνετε για 10-15 λεπτά.

• Η θερμοκρασία της ψηστιέρας αερίου μπορεί να είναι υψηλότερη από το κανονικό τις πρώτες λίγες χρήσεις.

• Οι χρόνοι ψησίματος στις συνταγές βασίζονται σε εξωτερικές θερμοκρασίες (21⁰C) και ασθενή άνεμο ή άπνοια. Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να παρατείνεται όταν κάνει κρύο ή έχει άνεμο ή σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Ο χρόνος ψησίματος θα είναι μικρότερος εάν ο καιρός είναι ιδιαίτερα ζεστός.

• Ανάλογα με τις συνθήκες ψησίματος μπορεί να χρειαστεί η ρύθμιση των διακοπτών ελέγχου καυστήρα, για να επιτευχθεί η σωστή θερμοκρασία ψησίματος.

• Ξεροψήνετε τα κρέατα και μαγειρεύετε με κατεβασμένο το καπάκι για να έχετε πάντοτε τέλεια ψημένο φαγητό.

• Η συσσώρευση φαγητού επάνω σε μια σχάρα ψησίματος σημαίνει περισσότερο χρόνο μαγειρέματος του φαγητού.

• Κόψτε τα λίπη που περισσεύουν από μπριζόλες, παϊδάκια και ρολά και αφήστε ένα ελάχιστο πάχος λίπους περίπου 0,5 cm. Με λιγότερα λίπη το καθάρισμα είναι ευκολότερο και εξασφαλίζεται η απουσία ανεπιθύμητων αναφλέξεων.

• Γενικά τα μεγάλα κομμάτια κρέατος χρειάζονται περισσότερο χρόνο ψησίματος ανά κιλό, σε σύγκριση με τα μικρότερα κομμάτια.

• Κάποια φαγητά όπως της κατσαρόλας ή λεπτά φιλέτα ψαριού μπορεί να χρειάζεται να ψήνονται μέσα σε δοχείο. Τα αλουμινένια δισκάκια μιας χρήσης είναι πολύ βολικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάθε μεταλλικό σκεύος με πυράντοχες λαβές.

• Για τα φαγητά που ψήνονται σε δοχεία, όπως τα φασόλια, θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος εφόσον ψηθούν σε βαθύ σκεύος αντί ρηχού.

• Χρησιμοποιήστε λαβίδα και όχι πιρούνι για το γύρισμα και τη μεταφορά των κομματιών κρέατος για να μη χάνουν τα φυσικά υγρά τους. Χρησιμοποιήστε δύο σπάτουλες για τη μετακίνηση μεγάλων ψαριών.

• Πάντα να φροντίζετε η λεκάνη ψησίματος και το δοχείο συλλογής λίπους να είναι καθαρά και χωρίς ακαθαρσίες.

• Εάν το φαγητό αρπάξει ξαφνικά, κλείστε τον (τους) καυστήρα (ες) και μετακινήστε το φαγητό σε άλλο σημείο επάνω στη σχάρα ψησίματος. Τυχόν φλόγες γρήγορα θα υποχωρήσουν. Αφού ξεθυμάνουν οι φλόγες, ανάψτε ξανά την ψηστιέρα. ΠΟΤΕ ΜΗ ΣΒΗΝΕΤΕ ΜΕ ΝΕΡΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΑΕΡΙΟΥ.

• Η χρήση θερμόμετρου φαγητού ή χρονοδιακόπτη σας προειδοποιεί να βγάλετε το φαγητό προτού καρβουνιάσει.

• Με μια ελαφριά επάλειψη με λάδι το φαγητό σας θα ροδίσει πιο ομοιόμορφα και θα αποφευχθεί το κόλλημα επάνω στη σχάρα ψησίματος. Πάντα να απλώνετε στο φαγητό το λάδι με πινέλο ή με ψεκασμό και όχι κατευθείαν επάνω στη σχάρα ψησίματος.

• Κατά τη χρήση μαρινάδας, σος ή γλάσου που περιέχει πολλή ζάχαρη ή άλλα συστατικά που καίγονται εύκολα, να υγραίνετε το φαγητό μόνο στα τελευταία 5 με 10 λεπτά ψησίματος.

 

Πηγή: Weber

Πίτσα πεπερόνι με 3 τυριά

Πίτσα πεπερόνι με 3 τυριά 

Σερβίρει: 2 πίτσες
Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περίπου 15 λεπτά
Μέθοδος ψησίματος: Άμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά
Απαραίτητο αξεσουάρ: κεραμική πέτρα πίτσας

Υλικά
1 φλιτζάνι σάλτσα για Pizza
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα , τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί asiago, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
300gr φέτες πεπερόνι


Ζύμη για πίτσα
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 φλιτζάνια αλεύρι 00
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη


Οδηγίες
Ζύμη: Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό με τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Αφήστε τη ζύμη να αναπαυθεί για 10 λεπτά. Δεν απαιτείται να φουσκώσει η ζύμη.
Προθερμάνετε την κεραμική πέτρα πίτσας στο barbecue. Ανάβετε το barbecue, σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό η πέτρα να έχει προθερμανθεί πολύ καλά πριν ξεκινήσετε να ψήνετε τη πίτσα.
Ετοιμάστε τη ζύμη για πίτσα απλώστε και ανοίξτε τη ζύμη στο σχήμα που επιθυμείτε. Χρησιμοποιείστε μαγειρική λαδόκολα ή κάποια καλά αλευρωμένη με καλαμποκάλευρο επιφάνεια ξύλου ή λαμαρίνας για να ετοιμάσετε την πίτσα και να μπορείτε να τη μεταφέρετε στη κεραμική πέτρα χωρίς τον φόβο να κολλήσει η ζύμη.
Απλώστε τη σάλτσα πίτσας ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια της ζύμης και τακτοποιείστε τις φέτες πεπερόνι πάνω από τη σάλτσα. Τοποθετείστε ομοιόμορφα τα τριμμένα τυριά στην κορυφή. Σύρετε την πίτσα πάνω στην καυτή πέτρα, χρησιμοποιώντας μια γρήγορη κίνηση. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο (190-220⁰C) και κλείστε το καπάκι του barbecue. Ψήστε τη πίτσα για 12-15 λεπτά, ή έως ότου η ζύμη γίνει τραγανή.

Πηγή: Broil King

Flavorizer Bars - Λειτουργία και Καθαρισμός

Weber ράβδοι ψησταριάς υγραερίου

Στη δεκαετία του 1980 όταν ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τα πρώτα μοντέλα WEBER GENESIS, μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες του σχεδιασμού τους, ήταν η εφεύρεση των flavorizer bars (ράβδοι). Λίγο πολύ όλες οι ψησταριές αερίου που κατασκευάζονταν πριν από αυτή την εφεύρεση χρησιμοποιούσαν πέτρες λάβας ηφαιστείου, οι οποίες ήταν ένα χάος για να καθαρίσουν και να διατηρηθούν σε μια καλή κατάσταση και επίσης δημιουργούσαν έντονες αναφλέξεις.

Weber ράβδοι ψησταριάς υγραερίου

Οι ψησταριές αερίου WEBER Summit – Genesis - Spirit που κατασκευάζονται σήμερα χρησιμοποιούν flavorizer bar για να κατευθύνει το λίπος και τα σταλάγματα μακριά από τους σωλήνες του καυστήρα, μέθοδος με την οποία μειώνονται σημαντικά οι αναφλέξεις.
Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι έχει τον τρόπο να προσθέτει γεύση στο φαγητό που ψήνεται. Σταλάγματα, μαρινάδες και χυμοί από τρόφιμα που μαγειρεύονται πέφτουν στις ζεστές ράβδους, εξατμίζονται και έτσι προσθέτουν επιπλέον γεύση.
Τα flavorizer bars λόγω της έντονης λειτουργίας, επιβαρύνονται περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα μέρη της ψησταριάς. Η έντονη θερμότητα που προσφέρουν οι καυστήρες καθώς επίσης τα λίπη και τα ζουμιά που συλλέγονται πάνω στις ράβδους διαχρονικά δημιουργούν την ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας. Γι 'αυτό ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την ψησταριά αερίου σας είναι να καθαρίζετε συχνά τα flavorizer bars.

Weber ράβδοι ψησταριάς υγραερίου

Όταν η ψησταριά είναι καινούργια τα flavorizer bars είναι λαμπερά και καθαρά, όπως αυτά που απεικονίζονται παραπάνω, αλλά με μόλις λίγες χρήσεις της ψησταριάς σας θα αποκτήσουν μια λιγότερο ελκυστική εμφάνιση. Όπως βλέπεται παρακάτω είναι τα ίδια Flavorizer bars από την τελευταία εικόνα, περίπου ένα χρόνο αργότερα. Έχουν αναπτύξει ένα κομμάτι της επιφάνειας διάβρωσης, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο συντήρηση, και είναι πραγματικά σε καλή κατάσταση για να συνεχίσουν να υπηρετούν τη λειτουργία τους.

Weber ράβδοι ψησταριάς υγραερίου

Πολλοί άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι πρέπει να αντικαταστήσoυν τους ράβδους της ψησταριάς τους όταν αναπτύσσουν κάποια επιφανειακή διάβρωση. Εφ 'όσον δεν έχουν αναπτύξει τρύπες ή ρωγμές λειτουργούν μια χαρά. Τα flavorizer bars στην επόμενη φωτογραφία είναι παράδειγμα αυτών που πρέπει να αντικατασταθούν.

Weber ράβδοι ψησταριάς υγραερίου

Έχοντας τις ράβδους σε καλή κατάσταση, θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για τον καθαρισμό τους;
Δύο χρήσιμα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν πολύ στον καθαρισμό των flavorizer bars είναι μια βούρτσα από ανοξείδωτο ατσάλι της WEBER και μια πλαστική σπάτουλα. Αφήστε την ψησταριά σας στην υψηλή θερμοκρασία, για περίπου 10 έως 15 λεπτά, και στη συνέχεια σβήστε και αφήστε να κρυώσει. Αυτό θα κάψει τα περισσότερα από τα λίπη και τα κατάλοιπα από τις ράβδους θα τα μετατρέψει σε τέφρα, κι έτσι θα διευκολύνει τον καθαρισμό τους.
Μόλις κρυώσει η ψησταριά, αφαιρέστε τις σχάρες μαγειρέματος και κρατώντας κάθε ράβδο βουρτσίστε και καθαρίστε με την σπάτουλα τα υπολείμματα τέφρας και λίπους.
Για πολύ βρώμικες ράβδους, καθαρίστε με ζεστό νερό και σαπούνι. Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι με βάση το λεμόνι ή κάτι άλλο όξινο. Ξεπλύνετε καλά τις ράβδους και στεγνώστε επιμελώς με πετσέτα. Μην αφήσετε να στεγνώσουν στον αέρα γιατί μπορεί να δημιουργήσουν υπερβολική σκουριά πρόωρα. Επίσης, δεν συνιστούμε την τοποθέτηση των flavorizer bars στο πλυντήριο πιάτων. Τέλος, μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά φούρνου.
Το πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζετε τις ράβδους της ψησταριάς σας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε και από το τι μαγειρεύετε.
Την περίοδο που χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά την ψησταριά σας να θυμάστε ότι είναι καλό να καθαρίζετε τις ράβδους ανά 4-5 ψησίματα ειδικά σε περίπτωση που συνηθίζετε να μαρινάρετε τα ψητά σας. Με τον καθαρισμό τους τόσο συχνά καταρχήν παρατείνετε τη διάρκεια της ζωής τους αλλά επίσης γίνετε ευκολότερο το ψήσιμο λόγο του ότι μειώνονται οι αναφλέξεις.

 

Πηγή: Weber Blog

Μαρινάδες

Μαρινάδες για ψητά

Οι μαρινάδες μπορούν να χρησιμεύσουν στην δημιουργία πιάτων γεμάτων γεύσεις . Χρησιμεύουν για να κάνουν το κρέας πιο τρυφερό και να διατηρήσει τους χυμούς του. Οι περισσότερες μαρινάδες συμπεριλαμβάνουν όξινα συστατικά όπως χυμό λεμονιού, ξύδι, καθώς και συμπληρώματα χορταρικών, λαδιού και μπαχαρικών. Το όξινο συστατικό είναι αυτό που κάνει το κρέας τρυφερό ενώ βοηθά στην ισορροπία μεταξύ γλυκιάς και πικάντικης γεύσης. Επιπλέον, υπάρχουν μελέτες που αναδεικνύουν την θρεπτική αξία της μαρινάδας.
ΛΑΔΙ
Το λάδι που περιέχεται στην μαρινάδα κλειδώνει την φυσική γεύση του φαγητού και το εμποδίζει από το να στεγνώσει. Κάποια είδη λαδιού μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση. Καλά λάδια για μαρινάδες είναι το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο και το φυστικέλαιο, καθώς και το τσίλι…
ΟΞΙΝΑ
Αυτά τα συστατικά κάνουν το κρέας τρυφερό ελευθερώνοντας τις πρωτεΐνες του, κάνοντας μαλακότερη την επιφάνεια του και αφήνει τις γεύσεις να απορροφηθούν. Μεταξύ αυτών βρίσκονται το ξύδι, το κρασί, ο χυμός λεμονιού, το γιαούρτι και το βούτυρο. 
ΠΡΟΣΘΕΤΑ
Δίνουν μοναδικές γεύσεις. Σκόρδο, τζίντζερ και κρεμμύδι είναι σημαντικά. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και βότανα, καθώς και τσίλι για πικάντικη γεύση ή μέλι και ζάχαρη για να γλυκάνετε το φαγητό σας. Άλλα πρόσθετα συστατικά είναι φλούδες λεμονιού, σάλτσα σόγιας, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, βότανα και μπαχαρικά. 
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Σαν γενικό κανόνα, όσο πιο πολύ μείνει το φαγητό μαριναρισμένο, τόσο η γεύση ενισχύεται. Εντούτοις ο ιδανικός χρόνος μαριναρίσματος εξαρτάται από το τι μαρινάρετε, το μέγεθος των συστατικών καθώς και ο τύπος μαρινάδας. Μικρά και τρυφερά κομμάτια όπως αρνίσια και βοδινά φιλέτα, στήθη κοτόπουλου καθώς και θαλασσινά, θέλουν μικρότερο χρόνο μαριναρίσματος (περίπου 2-4 ώρες). Μεγαλύτερα και πιο σκληρά κομμάτια όπως μπούτια ή ώμοι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο (4-6 ώρες).
Προσέξτε όταν χρησιμοποιείτε όξινες μαρινάδες. Το φαγητό που θα παραμείνει περισσότερη ώρα από όσο πρέπει μαριναρισμένο, μπορεί να αλλάξει χρώμα και υφή. Φιλέτα ψαριού, για παράδειγμα, μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγα λεπτά. 
Δεν χρειάζεται όλες οι μαρινάδες να περιέχουν υγρά. Μερικές περιέχουν μόνο στερεά συστατικά όπως βότανα και μπαχαρικά. Όταν απλώσετε αυτά τα μίγματα στο κρέας, το ψάρι ή το κοτόπουλο, τυλίξτε τα αμέσως με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο. 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Οι μαρινάδες που χρησιμοποιούνται σε ωμό κρέας ή κοτόπουλο, χρησιμεύουν για να αλείφονται την ώρα του ψησίματος αλλά πρέπει πρώτα να έχουν βραστεί. Βάλτε την μαρινάδα σε κατσαρόλα επάνω σε ψηλή φωτιά και βράστε την για 5 λεπτά. Αυτό θα σκοτώσει τα επιβλαβή βακτήρια. Μαρινάρετε το κρέας, το κοτόπουλο και το ψάρι στο ψυγείο.
 
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΩΡΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
Αρνί / Μοσχάρι / Χοιρινό
Μπριζόλες, παϊδάκια
2 - 4 ώρες
 
Ολόκληρο ψητό
4 - 6 ώρες (ή και όλη την νύχτα)
Πουλερικά
Φιλέτα, φτερούγες
2 - 4 ώρες
 
Ολόκληρο ψητό
4 - 6 ώρες (ή και όλη την νύχτα)
Θαλασσινά
Γαρίδες, καλαμαράκια
1 - 2 ώρες
Ψάρια
Ολόκληρο ψάρι, φιλέτα ψαριού
15 λεπτά - 1 ώρα
Λαχανικά
Κολοκύθια, μανιτάρια, πιπεριές
15 λεπτά – 1 ώρα

 

Πηγή: Broil King

Fireblog
πρόσφατα σχόλια
  1. Re: Οικολογικό κάρβουνο από πυρήνα ελιάς

    Καλημέρα σας, Για να εξάγετε το συγκεκριμένο προϊόν, πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με την εταιρεία...

    --Fireblog

  2. Re: Οικολογικό κάρβουνο από πυρήνα ελιάς

    Καλημέρα,θα ήθελα να μάθω εάν μπορω να εισαγω το οικολογικό κάρβουνο Κλήμης στην Αργεντινή? Τι δυνατ...

    --Λεονάρδο κοτσιφης

  3. Re: Καθαρισμός ψησταριάς υγραερίου

    Πολύ καλό το άρθρο σας.Αγόρασα και εγώ πριν 2 βδομάδες μια Ψησταριά υγραερίου από την Ηλεκτρονική - ...

    --Petran

  4. Re: Οικολογικό κάρβουνο από πυρήνα ελιάς

    Dear Sir/Madam,Have a good day!We are Shijiazhuang Ningshu Trading Co.,LTD, we produce Ch...

    --lisa

  5. Re: Πότε πρέπει να αγοράσετε καυσόξυλα για το τζάκι σας ...

    Για να εξασφαλιστεί η έχω εδώ στη Βουλγαρία, μεγάλες ποσότητες ξύλου για την Ελλάδα! Αλλά αυτό χρειά...

    --Kavalski

  6. Re: Χοιρινή μπριζόλα σε ψησταριά υγραερίου

    Ωωω ρε μάνα μου!!!

    --Andreas Batsis

  7. Re: Smokey Joe Gold 37cm: η απόλυτη γκατζετιά...

    Μόλις μου έδωσες καταπληκτική ιδέα για δώρο στον ξάδερφο μου! Η Πρωτομαγιά είναι ότι πρέπει για να τ...

    --batcic

αρχειοθήκη αναρτήσεων
αναζήτηση
Θεσσαλονίκη 54655, Τιμολέων, Firestuff.gr, Βασ. Όλας 202, τηλ: 2310 414022, φαξ: 2310 414006