Τηλέφωνο Παραγγελιών: 2310414022   

25 May 2015
Fireblog: Ένα blog για το ψήσιμο, το τζάκι, την οικολογική θέρμανση και την καλή ζωή!

Ποικιλία Ψητών Λαχανικών

Ποικιλία Ψητών Λαχανικών
 
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά
Μέθοδος ψησίματος: Άμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά
 
Συστατικά
 
2 μεσαίες κόκκινες πιπεριές
3 γλυκοπατάτες (κομμένες σε κύβους)
1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε μέτρια κομμάτια)
1 μικρή κολοκύθα ξεφλουδισμένη (κομμένη σε κύβους)
1 μεσαία πατάτα ξεφλουδισμένη (κομμένη σε κύβους)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλάκια τριμμένο δενδρολίβανο
 
 
Προετοιμασία και ψήσιμο
-Προθερμάνετε τη ψησταριά υγραερίου σε μεσαία θερμοκρασία (180-210 ⁰C).
-Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε κομμάτια 1,5-2cm), τις πατάτες, την κολοκύθα, τις γλυκοπατάτες και το κρεμμύδι.
-Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε ξύδι, λάδι και τα καρυκεύματα, περιχύστε το μίγμα στα λαχανικά και ανακατέψτε καλά.
-Τοποθετείστε τα στο καλάθι λαχανικών και στη συνέχεια πάνω στη σχάρα της ψησταριάς.
-Ψήστε τα με το καπάκι της ψησταριάς κλειστό για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
 
 
Πηγή: Broil King

Αρνίσια burgers με τζατζίκι

 
 
Αρνίσια burger με τζατζίκι
 
Τα burger από αρνίσιο κρέας δεν είναι και πολύ συνηθισμένα. Είναι μια καταπληκτική ιδέα αν θέλετε να απολαύσετε μια διαφορετική γεύση. Η συγκεκριμένη συνταγή που συνδυάζει και τζατζίκι είναι ο τέλειος συνδυασμός για ένα λαχταριστό burger.
 
Σερβίρει: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 8 – 10 λεπτά
 
Υλικά για το τζατζίκι
½ φλιτζάνι τσαγιού χοντροτριμμένο αγγούρι με φλούδα
¾ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια του γλυκού extra παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
 
Υλικά για το μείγμα κιμά
 
500-700 γραμμ. αρνίσιο κιμά
Χοντρό αλάτι
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 
 
Υλικά για σερβίρισμα
 
1 ντομάτα σχετικά ώριμη κομμένη σε χοντρές παράλληλες φέτες
4 φύλλα πράσινη μαρούλι
4 ψωμάκια για hamburgers χωρισμένα
 
Εκτέλεση
 
1.       Τοποθετήστε το τριμμένο αγγούρι σε ένα σουρωτήρι και πιέστε σταθερά για να διαχωριστεί από τα υγρά του. Πετάξτε το υγρό και μεταφέρετε το αγγούρι σε ένα μπολ. Συνδυάστε όλα τα υλικά για το τζατζίκι, ανακατέψτε καλά κλείστε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετείστε το στο ψυγείο. Αφήστε κάποιες ώρες σε θερμοκρασία ψυγείου.
2.       Συνδυάστε όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά, ανακατέψτε καλά και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, φτιάξτε 4 μπιφτέκια ίσου μεγέθους. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα κάντε μια ρηχή εσοχή στο κέντρο των μπιφτεκιών για να αποτρέψετε τη παραμόρφωση τους κατά το ψήσιμο. Ψύξτε τα μπιφτέκια μέχρι να είναι έτοιμα για ψήσιμο.
3.       Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά 175⁰C - 225⁰C.
4.       Ψήστε τα μπιφτέκια πάνω από άμεση μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό περίπου 8-10 λεπτά γυρίζοντας μια φορά. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου λεπτού τοποθετείστε και ψήστε τα ψωμάκια με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω.
5.       Κατασκευάστε το hamburger με τα ψωμάκια, το μπιφτέκι και χρησιμοποιώντας  1 φύλλο μαρούλι, 1 φέτα ντομάτα και τζατζίκι. Σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: Weber

Κεφτέδες στη σχάρα

 

 
 
Τα κεφτεδάκια είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό που μπορείτε να το συνοδεύσετε επίσης με μια ζεστή σάλτσα. Το ψήσιμο στη σχάρα δίνει στα κεφτεδάκια μια ιδιαίτερη καπνιστή γεύση.
 
Σερβίρει: 20 κεφτέδες μικροί
Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 20 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 12-15 λεπτά
 
Υλικά
500 gr κιμά ανάμεικτο (80 μοσχάρι/20 χοιρινό)
1 μεγάλο αυγό
½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
½ φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο σκόρδο (περίπου 2 σκελίδες αλεσμένες)
¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτο καρύκευμα
½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο (για να αλείψετε τους κεφτέδες)
 
Εκτέλεση
1.       Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.
2.       Με βρεγμένα χέρια δημιουργήστε μικρές μπάλες με το μίγμα και περάστε σε σουβλάκια.
3.       Αφού τα τοποθετήσετε σε δίσκο στη συνέχεια καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.